Koha: Poziv za rušenje uputila ANA

Poziv Albancima da unište srpsku crkvu u Đakovici sinoć oko 20 časova, nakon što je uklonjen spomenik OVPBM u Preševu, uputila je ANA, piše Koha ditore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2013.

10:17

Default images

Prema pisanju tog prištinskog lista, Albanska nacionalna armija poziv je uputila preko grupe na Fejsbuku, a u tom pozivu je navedeno da treba uništiti tamošnju pravoslavnu crkvu, tj. da "treba pogoditi Srbe tamo gde ih najviše boli".

Kako je Tanjugu rekao predsednik opštine Đakovica Đokica Stanojević, Albanci su se okupili u nedelju oko 20 sati zbog uklanjanja spomenika u Preševu, a neki od njih su pokušali da napadnu Manastir uspenja Presvete Bogorodice, što su sprečili policija i međunarodne snage bezbednosti.

Stanojević je kazao da je deo okupljenih Albanaca krenuo ka manastiru u kome se nalaze četiri monahinje, ali da su ih u pokušaju napada sprečile jake snage kosovske policije i pripadnici Kfora. "Manastir sada obezbeđuju jake snage bezbednosti kosovske policije i Kfora i spolja i unutra", rekao je Stanojević dodajući da se situacija smirila posle 22 sata.

"Koha ditore" piše da je policija u Đakovici sinoć u 20 časova rasterala grupu od desetak mladića koji su bili okupljeni ispred pravoslavne crkve u ovom gradu.

Policija u Đakovici se nije oglasila povodom ovog incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: