Osmogodišnji Robin Hud iz Budve

Osmogodišnji dečak iz Budve ukrao je 2.000 evra u četiri odvojene krađe u Sutomoru, a zatim ih je podelio nepoznatim ljudima na ulici, pišu "Vijesti".

Izvor: B92, Vijesti

Utorak, 14.08.2012.

17:09

Default images

Policija u Baru je dobila četiri prijave zbog provala i krađa u poslednja četiri dana, a nakon što je otkriveno da je počinilac osmogodišnji I. P. sve je još više iznenadilo njegovo priznanje da je veći deo novca podelio ljudima za koje je mislio da su siromašni.

Maloletni I. P., koga mediji već zovu Robin Hud, u pratnji majke i radnika Centra za socijalni rad priznao je da je počinio sve četiri krađe. Svoju priču je ispričao nakon što je kod njega pronađen samo neznatan deo od ukradenih 2.000 evra.

Izvor "Vijesti" navodi da je I. P. rekao da je na Autobuskoj stanici u Sutomoru naišao na nekoliko momaka, koje je pitao: “Imate li novca?”, a nakon negativnog odgovora dao im je više od 700 evra.

Dečak je u Sutomore došao sa majkom i očuhom, koji se bavi građevinskim poslovima. I. P je trebalo da mu pomaže u poslu, kako bi stekao radne navike, piše list.

Dečak po zakonu ne podleže krivičnoj odgovornosti, a tužilac je naložio da o njemu povede računa Centar za socijalni rad, kako se ove stvari više ne bi ponovile.

Inače, novac vlasnicima nije mogao biti vraćen, jer se ne zna kome je mali Robin Hud razdelio novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: