Tadić i dalje bez adrese

I dalje se traži objekat u koji bi mogao da se preseli Tadić. Razmatraju se kuće po diplomatskim naseljima koje su bezbednosno sigurne, kaže izvor Blica iz DS.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2012.

00:12

Default images

Predsednik Tomislav Nikolić i dalje živi u svom stanu u blizini hotela "Jugoslavija" i neće se preseliti u rezidenciju na Dedinju , na uglu Lackovićeve i Užičke, sve dok DS ne nađe novi, adekvatan smeštaj za bivčeg šefa države, Borisa Tadića.

Pre nekoliko dana demokrate su saopštile da je postupak preseljanja u toku. Preoblem je, kako su naveli, bezbednosne prirode, jer je predsednik DS imao veliku ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala.

O ugroženosti Borisa Tadića, govorio je i Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, koji je poručio da će njegov prethodnik imati svu zaštitu države.

Na šta sve Tadić ima pravo

-počasni naziv "bivši predsednik Republike"

-naknadu plate dok se ne zaposli ili ne stekne uslov za penziju, u trajanju od najduže godinu dana

-ako se ne zaposli, na mesečno primanje u iznosu od 80 odsto plate predsednika Republike, dok ne stekne uslov za penziju

-kancelarski prostor u trajanju od 8 godina

-službeni automobil, ali samo da bi obavio posao u svojstvu "bivšeg predsednika Republike"

-savetnika i sekretara

-obezbeđenje na godinu dana, odnosno sve dok postoje opravdani razlozi

-diplomatski pasoš

-pristup ahrivama iz vremena dok je bio predsednik Republike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: