Banjaluka: Pao avion, petoro mrtvih

Pet osoba poginulo je u padu sportskog aviona u Zalužanima kod Banjaluke, na stazi za automobilske trke. Očevici tvrde da se avion srušio odmah posle poletanja.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 20.05.2012.

15:49

Default images

Prema prvim nepotvrđenim informacijama, poginuli su pilot aviona, instruktor i tri mladića koji su završili obuku za padobrance, a danas je trebalo da izvedu prvi skok. Takođe prema nepotvrđenim informacijama, svi nastradali su mlađe životne dobi, od 18 godina do 32 godine.

Navodi se da su stravični prizor pada aviona posmatrali roditelji, rodbina, kao i vozači motora, koji nedeljom na stazi voze trke.

Svi oni su, kako se navodi, odmah pritrčali da pomognu nastradalima, ali aparati za gašenje požara nisu bili u funkciji.

Na mesto pada stigi su vatrogasci, ekipe Hitne pomoći, kao i direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić.

Predstavnici banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije Republike Srpske još ne mogu saopštiti tačan uzrok pada aviona.

Dežurna tužiteljka Hana Vranješević potvrdila je novinarima da je u nesreći poginulo pet osoba.

"Trenutno se vrši uviđaj i za sada nemamo tačan uzrok nesreće", kazala je Vranješevićeva.

Prema izjavama očevidaca, avion "cesna', vlasništvo Aerokluba Banjaluka, srušio se samo par minuta posle poletanja, a tačan uzrok nesreće trebalo bi da bude poznat nakon što na mesto pada stignu predstavnici Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je da se poslednja avionska nesreća dogodila 1974. godine.

"Nikada nije bila ovolika tragedija. Bitno je da se utvrde uzroci kako se ne bi ponovila", rekao je Čađo, koji je sa direktorom policije RS Gojkom Vasićem stigao na mesto nesreće.

Banjalučki mediji prenose nezvanične informacije da su u padu sportskog aviona "cesna" poginuli Nemanja Goronja, najpoznatiji padobranac u Republici Srpskoj, pilot Alen Crnalić i još tri mladića.

Dvojici nastradalih mladića, koji su bili osamnaestogodišnjaci, ovo je trebalo da bude prvi skok posle obuke koju su prošli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: