Subota, 24.03.2012.

18:45

Srbi ponovo blokirali Euleks

Vozila Euleksa, u pratnji Kfora, vratila su se nakon tročasovnog zadržavanja iz Doljana. Saobraćaj između Zvečana i Zubinog Potoka potom je normalizovan.

Izvor: Tanjug

Default images

Lokalni Srbi ni danas nisu dozvolili Euleksu da prođe kroz Doljane, a nakon razgovora sa američkim pukovnikom Džozefom Linčom, dogovoreno je da se Euleks u pratnji Kfora vrati nazad, a da Srbi deblokiraju put.

Linč je u razgovoru sa Srbima ponovio da sloboda kretanja mora biti omogućena svima, a Srbi su naveli da će Euleksu, ukoliko bude insistirao na prolasku kroz Doljane, vojnici Kfora morati da obezbede slobodu kretanja.

Ipak, nakon nekoliko naizmeničnih razgovora sa Srbima i osobljem Euleksa koje se našlo u Doljanima, odlučeno je da se kolona vrati nazad, što je i učinjeno nešto pre 18 sati.

Srbi su danas nešto pre 15 časova u Doljanima na putu Zubin Potok - Zvečan zaustavili dva vozila Euleksa koja su bila u pratnji četiri vozila Kfora.

Srbi već duže blokiraju vozila Kfora zbog, kako kažu, pristrasnosti Misije EU na Kosovu.

Oni su u današnjem razgovoru sa Linčom zamerili pravosuđu Euleksa što je pre nekoliko dana pušten na slobodu jedan od bivših komandanata OVK Fatmir Ljimaj.

Linč je na te zamerke rekao da razume njihovu frustriranost, ali da blokada puteva i ograničavanje slobode kretanja nisu način za iskazivanje nezadovoljstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: