Pretio aktivistima CK 13 zbog Draže

Jedan mladić pretio je dvema aktivistkinjama Omladinskog centra CK 13 u prostorijama te alternativne kulturne institucije.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2012.

21:25

Default images

On je aktivistkinjama poručio: "Teško vama ako nastavite da lepite ove plakate protiv Draže", i uručio im pune kese iscepanih plakata protiv protiv rehabilitovanja četničkog vođe Draže Mihailovića, saopštio je večeras Omladinski centar CK 13.

Antifašistička akcija Novog Sada jutros je izlepila grad plakatima protiv rehabilitacije Draže Mihailovića, u kojima se četnički komandant naziva "nacističkim slugom" i "ratnim zločincem"

U saopštenju se dodaje da se mladić predstavio kao Filip, koji ima 20 godina, i navodi da je kolektiv CK 13 prijavio policiji ovaj slučaj.

Ocenjuje se da policija ni ovaj put neće preduzeti ništa, kao i u prethodnim slučajevima, kada su nepoznati počinioci kamenjem i ciglama razbijali prozore na CK 13, ispisivali grafite mržnje, a u jednom incidentu nepoznate osobe ubacile su i dva "molotovljeva koktela" u dvorište tog kulturnog centra.

CK 13 je saopštio da su kamere, koje su postavljene u januaru ove godine, snimile mladića kako ulazi u Omladinski centar.

Kako se objašnjava, kamere su deo gradskog sistema video-nadzora i donacija su Javnog komunalnog preduzeća Informatika.

"Ove kamere uporno snimaju napadače ali policija, gradska i pokrajinska uprava ne čini ništa povodom toga", piše u saopštenju.

Dodaje se da će CK 13 nastaviti da radi protiv homofobije, ksenofobije, rasizma, fašizma u društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: