"Ironija, obećanja DOS ispunio SPS"

Potpredsednik SPS Ivica Dačić kaže da mu je drago što je predizborno obećanje DOS-a iz 2000. o približavanju EU ispunjeno kad je SPS na vlasti. "To je ironija".

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

13:11

Default images

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je na čelu DOS-a 2000. pobedio Slobodana Miloševića "pričom o približavanju EU. Koštunica je neko ko se danas protivi EU, a SPS se nalazi u vladi koja je izborila status kandidata za Srbiju. Pa neka neko kaže da su stvari u politici nepromenljive", kazao je Dačić novinarima.

On je u Palati Srbija, gde je kao ministar unutrašnjih poslova otvorio sastanak Regionalne inicijative o migracijama, azilu i povratku izbeglica, poručio da je status kandidata u interesu građana Srbije, ali da je dug put od statusa do punopravnog članstva.

"Biće iskušenja. Srbija treba da nastavi evropski put uz zaštitu nacionalnih interesa", kazao je Dačić i dodao da je kandidaturom potvrđeno da je Srbija demokratska država i da su postignuti značajni reformski rezultati.

"Srbija je verifikovana kao država u kojoj postoje evropski standardi", kazao je Dačić, podsećajući ipak da EU nije idealna, harmonična i uvek pravedna, kao i da su u procesu integracije pred Srbiju postavljana pitanja koja nisu postavljana drugim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: