Tadić se čuo sa Ketrin Ešton

Boris Tadić u telefonskom razgovoru s Ketrin Ešton istakao da je Rezolucija 1244 za Srbiju nezaobilazni faktor kada je reč o predstavljanju Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

14:27

Default images

Predsednik Srbije i šefica EU diplomatije razgovarali su i o mogućnostima da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, saopštila je Pres služba predsednika.

Tema razgovora bilo je i prevazilaženje problema u tehničkom dijalogu, koji u Briselu vode Beograd i Priština. Taj dijalog trebalo je da bude nastavljen u utorak, ali je odložen za sredu zbog kašnjenja prištinske delegacije.

Tadić je, podsetimo, izjavio juče da ne može da iskaže optimizam kada je u pitanju dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU "jer je juče rešenje za Kosovo bilo malo dalje" nego dan ranije.

Takođe, danas u Beograd iznenada dolazi ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele. Nemačka inače ima "najtvrđi" stav kada je u pitanju dodeljivanja kandidature Srbiji i smatra se "glavnom odgovornom"zemljom što Srbiji u decembru taj status nije dodeljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: