Irak i dalje ne priznaje Kosovo

Beograd -- Politički odnosi Bagdada i Beograda veoma dobri, kaže ambasador Iraka u Beogradu Falah Abdulsada. On ističe da Irak nije promenio stav i da ne priznaje Kosovo.

Izvor: Beta
Wikimedia Commons/Robert Smith
Wikimedia Commons/Robert Smith

"Stav Iraka je veoma poznat i izražen zvanično. Irak do sada nije priznao Kosovo... Do sada se nije promenio irački stav", rekao je Abdulsada agenciji Beta.

On je pozvao srpske kompanije da dođu u Irak i učestvuju u obnovi ratom razorene zemlje. "To se naročito odnosi na kompanije koje su imale višedecenijsko iskustvo rada u Iraku", kaže ambasador Abdulasahd.

Što se tiče pitanja Kosova, ambasador je istakao da Irak apsolutno podržava međunarodno pravo i međunarodne mehanizme, kao i dijalog, dodajuću i da "sve probleme treba rešavati isključivo mirnim putem".

Irački ambasador je naveo da je saradnja Srbije i Iraka pošla uzlaznom linijom u politici, ekonomiji i trgovini, navodeći da se trgovinska razmena "polako poboljšava".

On kaže da su srpske firme dobrodošle da rade i izgrade Irak, bilo u oblasti urbanizma, prosvete, infrastrukture, naročito medicine i dodao i da je "elektroprivreda naročito veliki sektor".

Ambasador je podsetio da se sada u Bagdadu održava veliki sajam, što je dobra prilika za srpske firme da obezbede svoje učešće u iračkoj ekonomiji.

Info

Na današnji dan, 27. maj

1358 - Hrvatsko-ugarski kralj Ludovik I uručio je gradu Dubrovniku Višegradsku povelju kojom je Dubrovačka komuna dobila samoupravu, uz obavezu plaćanja godišnjeg

Razno petak 27.05. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 40335 idi na stranu