Dačić otkrio spomenik Borki Vučić

Predsednik SPS-a Ivica Dačić otkrio je u selu Komirić, kod Osečine, spomenik istaknutoj članici te partije Borki Vučić.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 28.08.2011.

16:11

Default images

Borka Vučić je bila istaknuti član SPS, bankar i saradnik Slobodana Miloševića. Poginula je 1. avgusta 2009. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, kod Lapova.

Dačić je naveo da spomenik otkriva kao predsednik partije kojoj je pripadala i Vučić, a ne kao državni funkcioner. On je podsetio da je Borka Vučić predsedavala Skupštinom Srbije u teško vreme kada nije mogla da se formira vlada.

Dačić je novinarima rekao da mu je veoma drago da se čuva uspomena i poštovanje prema Borki Vučić, velikoj bankarskoj ličnosti, čiji rad nije zapamtila mlađa generacija.

O njoj se u proteklom periodu čulo puno lepih reči, uključujući i političke protivnike, primetio je Dačić i naglasio da će SPS, čiji je Vučićeva bila član, čuvati uspomenu na nju, a posebno je ukazao na značaj Fonda namenjenog mladima koji je osnovala.

Prema oceni predsednika SPS-a i na Medjunarodnom sajmu šljive u Osečini koji je prethodno posetio, čiji je jedan od utemeljivača bila Borka Vučić, videlo se koliko velikog potencijala Srbije sadrži poljoprivreda i koliko zdravog narodnog duha imaju seljaci,"koji su i sačuvali Srbiju svih ovih vekova".

Na pitanje zašto nije prisustvovao otkrivanju spomenika Slobodanu Miloševiću u Požarevcu 20. avgusta, Dačić je kratko odgovorio: "Nisam bio, pa šta".

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsednika SPS-a Žarka Obradovića o tome da bi on trebao da bude novi premijer Srbije, Dačić je rekao da je bio kandidat za mesto premijera i posle izbora 2008, ali da su tada protiv toga bili članovi G17 plus.

"Svaka partija želi mesto premijera, sačekajmo izbore pa ćemo videti šta će biti", rekao je Dačić.

Posle otkrivanja spomenika, Episkop šabački Lavrentije je osveštao znamenje, a, kako je najavljeno, prostor izmedju školske zgrade i magistralnog puta biće uredjen kao spomen-park i upotpunjen obeležjima još nekih istaknutih ličnosti rodjenih u Komiriću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: