Počela vojna konferencija

Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, počela je svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2011.

20:52

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je učesnicima na konferenciji poželeo uspešan rad na predstojećem skupu i prijatan boravak u srpskoj prestonici.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, izaslanici odbrane, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, objavljeno je na Internet stranici resornog srpskog ministarstva.

Na Strategijskoj vojnoj konferenicji učestvuju načelnici generalštabova i predstavnici zemalja članica NATO, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za saradnju i kontakt država, kao i visoki vojni predstavnici EU i NATO, sve se održava u organizaciji Savezničke komande za transformaciju iz Norfolka.

Organizacija skupa u Beogradu predstavlja priliku za promociju Srbije i Vojske Srbije pred partnerskim državama i prezentovanje države kao pouzdanog činioca u suočavanju sa aktuelnim bezbednosnim izazovima u svetu i regionu.

Poštovanje prema Vojsci Srbije koje postoji u svetu dovelo je do toga da se vojna konferecija NATO održi upravo u Beogradu, rekao je ministar odbrane Dragan Šutanovac i istakao da je ta konferencija bezbednosna, a ne politička i strateška.

"To je nama velika čast i pored svih onih minornih grupa koje to osporavaju", rekao je Šutanovac za Radio "Slobodna Evropa".

On će u utorak ujutru, zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalm Milojem Miletićem i vrhovnim komandantom Savezničke komande za tranfsormaciju generalom Stefanom Abrijelom, zvanično otvoriti skup.

Inicijativa za organizovanje godišnjih konferencija pokrenuta je 2006. na samitu NATO u Rigi, a prethodni domaćini su bili Makedonija, Norveška, Albanija i Finska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: