Altimo na tenderu za Telekom?

Altimo, investiciona grupa iz Rusije i Turske, predala zahtev sa svoja dva operatora Vimpelkomom i Turkselom za otkup tenderske dokumentacije Telekoma Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

14:14

Default images

Altimo je telekomunikaciona kompanija iz sastava Alfa grupe, jedne od najvećih privatnih poslovnih grupacija u Rusiji.

Altimo je vlasnik kompanije Vimpelkom iz Holandije preko koje je u završnoj fazi kupovina egipatskog Oraskom Telekoma. Nakon ove akvizicije, Vimpelkom će postati peta najveća telekomunikaciona kompanija na svetu.

Od ulaska Altima u Vimpelkom 2001, vrednost firme je povećana za više od deset puta. Altimovi operatori zajedno poslužuju preko 200 miliona korisnika i Altimo ima ukupnu aktivu od 16 milijardi evra. Akcije Vimpelkoma se kotiraju na njujorškoj berzi.

Drugi Altimov operator Turksel je najveći telekomunikacioni operator u Turskoj i po broju korisnika treći u Evropi. Prva je i jedina kompanija iz Turske koja se kotira na Njujorškoj berzi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: