Jeremić u trci za potpredsednika DS

Vuk Jeremić je potvrdio da je podneo kandidaturu za potpredsednika Demokratske stranke.

Izvor: B92, Beta

Petak, 03.12.2010.

16:10

Default images

Imena svih kandidata biće saopštena sutra, ali kako B92 saznaje, u igri je šest imena.

Pored Jeremića i trojice starih potpredsednika, Dušana Petrovića, Dragana Šutanovca i Bojana Pajtića, za to mesto kandidovani su i Dragan Đilas i Jelena Trivan. Gradski odbor Beograda je podržao sve ove kandidate sem Jeremića, koga je pak podržao užički.

Demokrate ubrzavaju predizbornu trku. Za najvažnije funkcije u stranci lobiraju njihovi štabovi, a neretko se dešava da se oni i sami zapute po Srbiji kako bi članstvu oči u oči objasnili zašto smatraju da su baš oni najbolji za mesto potpredsednika.

Kako B92 saznaje, jedan od poslednjih je predlog užičkog odbora. Užičani su predložili Jelenu Trivan, Dragana Šutanovca, Dušana Petrovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Jeremić kaže da je zvanično podneo kandidaturu prošle nedelje, ali da ne može detaljnije da govori o stranačkim izborima jer je odluka Glavnog odbora DS da se o tome tokom izbornog procesa ne govori u javnim istupima.

Jeremiću ne smeta izjava Borisa Tadića da nije siguran da li je pogrešio što se okružio mladim saradnicima među kojima je posebno istakao ministra spoljnih poslova koji je na tu funkciju došao u 32. godini.

Jeremić kaže da mu funkcija na kojoj je ne dozvoljava da premerava predsednikove reči.

"Predsednik je rekao to što je rekao i nije na nama da to komentarišemo", kazao je ministar.

"Moje je mišljenje da sam obavljao posao najbolje što sam mogao, a građani i parlament Srbije o tome u svakom trenutku odlučuju i na raspolaganju imaju mandate svih nas koji smo članovi vlade", ukazao je Jeremić.

Kako saznajemo, veliko lobiranje prati i biranje članova Predsedništva DS-a. Ubedljivom pobedom od 15 prema 2 za člana predsedništva Beogradski odbor odlučio je da predloži Zorana Alimpića, a ranije je najavljeno da će se za to mesto kandidovati i Slobodan Homen.

Jedini izvesni su Boris Tadić, koji nema protivkandidata, i Dragoljub Mićunović, koji zadržava funkciju predsednika Političkog saveta DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: