SMS broj za pomoć Kraljevu

U Kraljevu se raščišćavaju ruševine. Vlada odobrila pomoć u građevinskom materijalu i hrani. SMS-om na broj 1003 donirajte 50 dinara pomoći za Kraljevo.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2010.

16:21

Default images

Vlada Srbije odobrila je Republičkoj direkciji za robne rezerve bespovratnu isporuku preko 450 000 komada crepa ukupne vrednosti oko 14 miliona dinara.

Pomoć će uručiti ministar Slobodan Milosavljević, a preuzimanje crepa sa skladišta i raspodelu na teritoriji pogođenog područja obaviće Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Ugroženom stanovništvu Kraljeva biće predato i deset i po hiljada konzervi pašteta i sardina. Osim toga, Ministarstvo finansija pokrenulo je sa svim operaterima mobilne telefonije zajedničku humanitarnu akciju.

Aktiviran je jedinstveni broj za slanje poruka. Broj je 1003 i važi za sve tri mreže, a vrednost poruke je 50 dinara.

Pomoć za obnovu Kraljeva uputili su i premijer Srbije, pojedini ministri, kao i privatne kompanije, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

A kako izgleda život u Kraljevu nakon zemljotresa čitajte u našoj posebnoj vesti.

Sistem bio preopterećen

Telekom Srbija saopštio je da je zbog velikog broja poslatih SMS poruka na humanitarni broj 1003 iz mreže Mobilne telefonije Srbije sistem nakratko preopterećen što je izazvalo nepravilnosti, odnosno naplatu SMS poruke koja nije generisana.

"Izvinjavamo se korisnicima koji su oštećeni i ovim putem ih obaveštavamo da će im u najkraćem mogućem roku biti vraćen novac. Takođe, smetnje su vrlo brzo uočene i otklonjene, tako da sada slanje i obračun poruka funkcionišu bez problema", piše u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: