Atina: Paketi-bombe za ambasade

Grčka policija saopštila je da je u Atini otkrila pet paketa bombi adresiranih na ambasade Švajcarske, Bugarske, Rusije, Čilea i Nemačke.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 02.11.2010.

12:45

Default images

Od pet paketa eksplodirao je samo onaj upućen ambasadi Švajcarske, ali nije bilo povređenih.

Prema prvim izveštajima, zaposleni u ambasadi su u dvorište bacili paket koji im se učinio sumnjiv i koji je zatim eksplodirao.

Policija je saopštila da je izazvala kontrolisane eksplozije ostala četiri paketa, na koje ih je upozorilo ili osoblje ambasada ili kuriri iz službe za brzu dostavu paketa.

Policija sumnja da su za ovu seriju napada bombama-pošiljkama odgovorne ekstremne desničarske grupe u zemlji.

Incidenti u Atini počeli su još juče kada su otkrivena četiri paketa bombi upućenih francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju i ambasadama Meksika, Holandije i Belgije. Jedan od jučerašnjih paketa je eksplodirao u službi za dostavu i lakše povredio jednu osobu.

Grčka vlada oštro je osudila odgovorne za napade paketima-bombama, opisujući ih kao "kriminalce koji uzaludno pokušavaju da poremete društveni mir".

Portparol vlade Jorgos Petalotis je istakao spremnost grčke policije da odgovori na izazov, čemu je dokaz jučerašnje hapšenje dva lica povezana sa slanjem paket-bombi, prenela je agencija ANA.

On nije želeo da komentariše nagađanja da bi ove terorističke akcije mogle biti u vezi sa lokalnim izborima u Grčkoj, koji se održavaju u nedelju.

"Jedino što je važno je da sprečimo napade i da policija nastavi da deluje uspešno kao i do sada", naglasio je Petalotis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: