Protest radnika "Srboleka"

Radnici "Srboleka" žele da znaju šta je sa krivičnim prijavama koje su podneli protiv vlasnika, koga terete za proneveru 30 miliona evra i blokadu preduzeća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

16:35

Default images

Pištaljke pred Palatom pravde. Tako su radnici "Srboleka", koji su već dva meseca u štrajku, pokušali da skrenu pažnju na svoje probleme.

U Prvom opštinskom tužilaštvu proveravali su šta je sa krivičnim prijavama koje su podneli protiv vlasnika preduzeća Jovice Stefanovića Ninija.

"Prijave su na osnovu nezakonitog poslovanja isisavanja para u poslednjih pet godina, koliko je Stevanović vlasnik, oko 30 miliona evra koje je on isisao svojim takvim ponašanjem. Dobili smo odgovor da su u završnoj fazi istrage i da ne može puno sa nama da razgovara“, objašnjava Tomislav Grubić , iz štrajkačkog odbora "Srboleka".

Napominju da protiv njihovog vlasnika postoji i krivična prijava poreske policije za utaju poreza od oko 70 miliona dinara. Očekuju da im uplati zaostale doprinose od prošle godine, kao i zaostale plate delu radnika.

Radnici podsećaju da je Stefanović obećao da će, ukoliko ne ispuni sve obaveze i ne odblokira rad kompanije do 10. oktobra, kompaniju vratiti državi.

"Ako to ne uradi, onda će predati akcije državi, akcijskom fondu. Država nam nije ništa napismeno obećala, samo usmeno je bio dogovor da će podržavljenje firmi ići preko 'Galenike' i da će 'Galenika' pružiti 'Srboleku' sve usluge da bi krenuo sa proizvodnjom i normalnim funkcionisanjem“, kaže finansijski direktor "Srboleka"Nebojša Stojanović.

Inače, štrajkački odbor je ranije optužio vlasnika da je iz magacina Robnih rezervi Srbije, koji se nalazi u okviru postrojenja "Srboleka", protivzakonito prodavao strateške preparate te kompanije, među kojima i nitroglicerin.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: