Ponedeljak, 20.09.2010.

08:06

Nastavak suđenja Stanajevoj grupi

Suđenje kriminalnoj grupi Antona Stanaja, koja se tereti da je švercom cigareta oštetila državu za 65 miliona evra, nastavlja se u Specijalnom sudu.

Izvor: Tanjug

Default images

Pored Stanaja, Podgoričanina albanskog porekla, optuženo je još 26 ljudi, od kojih je njih pet u pritvoru, a ostali se brane sa slobode.

Stanaj je uhapšen 12. septembra 2007. godine na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, a suđenje njegovoj grupi

Stanajeva grupa je optužena da je od 2004. godine do 2007. godine švercovala cigarete tako što ih je uvozila u Crnu Goru, lažno prikazivala da su prodate u crnogorskim fri-šopovima, a onda ih kroz Srbiju krijumčarila i prodavala u Srbiji, zemljama regiona i zapadne i istočne Evrope.

Cigarete su, prema optužnici, uvožene preko firme "Rokšped", čiji je vlasnik Stanaj i koja je godinama bila jedini ovlašćeni uvoznik cigareta za Crnu Goru, ali i ovlašćeni distributer "folksvagena" i "audija", uvoznik ulja "šel" i guma "pireli".

Stanaj poseduje i šest benzinskih pumpi na atraktivnim lokacijama, rentakar agenciju, kao i hotel "Galeb" u Ulcinju.

Tužilaštvo i policija u februaru su saopštili da istražuju
moguće veze Stanaja sa optuženim za organizovanje šverca kokaina Darkom Šarićem, koji je u bekstvu, a za koga se sumnja da je posle Stanajevog hapšenja 2007. godine preuzeo njegove poslove, ali i imovinu.

Šarićevoj grupi takođe danas počinje suđenje, u istom sudu, samo pola sata kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: