Subota, 11.09.2010.

23:32

Sukob Srba i Albanaca zbog košarke

U sukobu Albanaca i Srba na ibarskom mostu u Kosovskoj Mitrovici Miloš Radenković iz Zvečana zadobio je prostrelnu ranu iz vatrenog oružja u predelu leve ruke.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Dežurni lekar u Zdravstvenom centru dr Dragiša Milović kaže da su lakše telesne povrede zadobili Marko Antić (19), Ivan Spasojević (21) i Miša Ninković.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti rekao je da je posle sukoba situacija u Kososvskoj Mitrovici "pod kontrolom".

Do sukoba je došlo posle košarkaške utakmice Turska-Srbija u Istanbulu.

Sukob kamenicama je trajao desetak minuta, posle čega je policija blokirala glavni most na Ibru, a nema informacija o eventualno povređenim Albancima, kazao je Hoti.

On je dodao da kosovska policija kontroliše mešovite kvartove u severenom delu grada.

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da je "normalno da je došlo do sukoba" na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jer je pet stotina Albanaca pokušalo da pređe u severni deo grada posle košarkaške utakmice Turska- Srbija.

Na mostu se bilo okupilo isto toliko Srba, ali je brzo intervenisao Euleks i zatvorio je most tako da više nema prelaska sa jedne i druge strane, kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, bilo je šok bombi i suzavaca, ali se situacija polako smiruje.

Ivanović je potvrdio da povređenih ima i na jednoj i na drugoj strani, a da je jedan Srbin iz vatrenog oružja ozbiljnije povređen u ruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: