Sreda, 08.09.2010.

11:56

Trajkovićeva: Važan dogovor s EU

Za Srbe na Kosovu i za Srbiju će biti loše ukoliko se ne dogodi ono što je dogovoreno između Srbije i EU, smatra Rada Trajković.

Izvor: B92

Default images

Ona je u "Kažiprstu" B92 dodala da predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu reaguju na svaki pozitivan impuls iz Beograda i utiču na poboljšanje života na Kosovu.

„Svaki destruktivni potez Beograda čini nam medveđu uslugu“, rekla je Trajkovićeva.

Direktorka doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković rekla je da priznavanje realnosti na Kosovu ne znači i priznavanje nezavisnosti .

Ona je u emisiji “Kažiprst” B92 rekla da “na Kosovu se desila realnost koju moramo da prihvatimo”, ali da Srbija ne mora da prihvati nezavisnost.

“Većina Albanaca je tražila nezavisnost Kosova i to je realnost. Unutar te realnosti živi 140.000 Srba koji moraju pronaći načine za život u okviru te realnosti koju su priznale 72 države”, rekla je Trajkovićeva.

Ona je uporedila odnos Srbije prema nezavisnosti Kosova sa odnosom pacijenta koji ne prihvata informaciju od lekara da je oboleo od karcinoma.

“On ne prihvata realnost i neće da se leči i sve mu je gore i gore. Mi možemo na Kosovu mnogo da uradimo ako prihvatimo realnost . Ako ne prihvatimo realnost Srbima na Kosovu će biti sve teže i teže”, dodala je direktorka Doma zdravlja u Gračanici.

Rada Trajković je dodala da je u “institucionalnom smislu Kosovo sve dalje od Srbije” .

Ona je ocenila da sever Kosova ne kontroliše Beograd već “paralelni centri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: