Tadić: Ne vidim bolje ideje

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da ne vidi bolje predloge i ideje u odnosu na politiku koju vodi vladajuća koalicija u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 10.08.2010.

13:06

Default images

On je rekao da je svaka politička ideja koja dolazi iz opozicije ili iz nevladinog sektora dobrodošla, ali da on, sem kritike, ne vidi bolje ideje u tome.

"Ranije su nas optuživali da kad dođe predizborna kampanja obilazimo radnike i gradilišta, a sada, kada nema izbora, i kada obilazimo gradilišta i radimo, onda nas optužuju da je to sigurno zbog izbora", kazao je Tadić.

Tokom obilaska radova na Koridoru 10 kod Dimitrovgrada, predsednik Srbije je rekao da je njegov posao da radi i da bi "voleo da svi u Srbiji koji obavljaju i državne dužnosti, i oni koji su u opoziciji, takođe rade".

"Nema ništa jednostavnije, nego sesti na stolicu i reći: ovo bi trebalo da bude ovako ili onako. Ali, ja ne vidim bolje predloge i ideje od onih koje mi sprovodimo", kazao je.

Tadić je dodao i da je svaka ideja dobrodošla, bez obzira da li dolazi iz redova opozicije, iz nevladinog sektora ili iz medija, pošto se Srbija danas nalazi u teškoj situaciji.

"Kritika treba da bude dobra, precizna i primenljiva", zaključio je Tadić.

Kada je reč o Koridoru 10, Tadić smatra da bi on mogao da bude isplativ u veoma kratkom periodu.

Procenjuje da bi Srbija u godinama koje dolaze od Koridora 10 mogla da ostvaruje profit od čak 290 miliona evra, dodao je Tadić.

On je rekao i da je dobio uveravanja da će čitav posao izgrdnje obilaznice oko Dimitrovgrada biti završen do aprila 2012.

Tadić je dodao da će na ovom potezu Koridora 10 biti izgrađena dva tunela i sedam mostova.

Po njegovim rečima, postoji namera da se u svakom delu Srbije pokrenu radovi na energetskim i saobraćajnim infrastrukturnim projektima.

SNS: Neki bi rekli da infrastrukturu grade mafijaši

A uprkos tome što se predsednik Srbije ne obazire mnogo na kritike opozicije, iz redova naprednjaka i danas dolaze oštre ocene politike vladajuće većine, i to ovoga puta usmerene baš na izgradnju infrastrukture, odnosno Koridora 10.
Aleksandar Vuèiæ ne veruje da æe rokovi na Koridoru 10 biti poštovani (Tanjug)
Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da infrastrukturne radove u Srbiji "kontrolišu pojedine gupe za koje bi neki rekli da su mafijaške".

"Infrastrukturne radove u zemlji kontrolišu pojedine grupe, za koje će neki reči da su mafijaške, mada mi još nismo spremni tako da ih nazovemo", rekao je Vučić i novinarima pokazao kartu Srbije na kojoj su različitim bojama označeni regioni koje te grupe navodno kontrolišu.

Na konferenciji za novinare, on je pokazao i navodne ugovore o troškovima za održavanje puteva, ističući da su to dokazi da "vlast troši novac bez kontrole, dajući poslove ljudima bliskim strankama na vlasti".

Govoreći o izgradnji puteva, Vučić je naveo da deo Koridor 10 kod Dimitrovgrada, koji je danas obišao predsednik Tadić, neće biti gotov u predviđenom roku zato što još uvek nije raspisan teneder za izgradnju tunela, predviđenih projektom, za koje će izvođač radova imati rok od tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: