Nikolić: Teška i loša odluka MSP

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ocenio je da je odluka Međunarodnog suda pravde o Kosovu jako teška i "sudbonosno loša" po Srbiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

17:31

Default images

Nikolić je rekao da je ta odluka doneta pod izgovorom da su tumačeni samo neki akti, a da MSP nije uopšte raspravljao o pravu na otcepljenje od suverene države.

"Izrečeno je... I sada treba da razmislimo šta ćemo dalje", rekao je Nikolić i pozvao ljude koji odlučuju o sudbini zemlje na razgovore o sledećim koracima.

Nikolić je rekao da očekuje hitnu reakciju i konkretne korake čelnih ljudi u državi, za koje je ocenio da će se pojaviti na televiziji i pokušati da ublaže nemir posle saopštavanja odluke MSP, za koji je naveo da ga i sam oseća.

Lider SNS-a je ocenio da je državni vrh "zavaravao" gotovo godinu dana građane da je MSP na strani Srbije i da se očekuje pozitivno mišljenje i podsetio da je još juče predsednik Boris Tadić rekao da očekuje pozitivan stav suda.

"Nažalost, Srbija mnogo poslednjih godina, u najodlučnijim trenucima, nema na svom čelu ljude koji mogu mudro da je vode. Mi nudimo mudrost građana koje predstavljamo, svoju opozicionu slobodu i neumešanost u sve ovo. Zalažemo se za rešenje oko kojeg bi se svi u Srbiji dogovorili, ako kod njih još uvek ima mudrosti", rekao je Nikolić.

On je kazao da ako Tadić i dalje misli da može sam da odlučuje o sudbini cele Srbije onda današnjeg dana treba da se seća za sva vremena, jer je odluka MSP doneta na njegov zahtev, iza kojeg, kako je rekao, nije stajala Srbija.

Prema njegovoj oceni, sednica parlamenta treba da se sazove da bi se raspravljalo o dokumentu koji bi bio prihvatljiv za većinu poslanika, a ne da se poslanici sastaju bez "ikakvog plana i cilja".

"Da se najpre sastanemo pred očima javnosti mi, od čijeg mišljenja zavisi kako će Srbija da ide dalje. Da pokušamo da ustanovimo jedinstveni tekst i da onda Skupština raspravlja o tom tekstu. Da budemo ubeđeni da iza tog teksta stoji ogromna većina u Skupštini, a ne preglasavanje ili različiti interesi", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: