Zemljotres na obali Čilea

Zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihterove skale pogodio je centralni deo obale južnoameričke države Čile, saopštila je Američka geološka observatorija.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

11:49

Default images

Epicentar zemljotresa bio na 98 kilometara severno-severozapadno od grada Temuko, na obali Tihog okeana, na dubini od 28 kilometara, prenosi agencija Rojters.

Pacifički centar za upozorenje na cunami saopštilo je da nema opasnosti od šireg razornog talasa, ali da bi zemljotres takve jačine mogao nekada da izazove cunami duž obale na 100 kilometara od epicentra zemljotresa.

Za sada nema informacija o pričinjenoj materijalnoj šteti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: