Dačić: Puno članstvo u Europolu

Ministar policije Ivica Dačić i direktor Europola Rob Vejnrajt potpisali u Hagu Mapu puta za operativnu saradnju i puno članstvo Srbije u toj instituciji.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 28.05.2010.

10:08

Default images

Tom prilikom su potpisali i Memorandum o razumevanju i uspostavljanju bezbedne komunikacione linije i bilateralni sporazum za interkonekciju kompjuterske mreže.

"Mi očekujemo da ćemo u narednom periodu realizovati sve što je predviđeno Mapom puta kao i da ćemo veoma brzo postati ne samo strateški nego i operativni partneri Europola", rekao je Dačić.

On je naglasio da je za to potrebno da postoji potpuna razmena informacija i zaštita podataka, kako oni ne bi došli u ruke onih grupa kojima bi to bila pomoć u izbegavanju hapšenja, navodi se u saopštenju.

Direktor Europola, čije je sedište u Hagu, naglasio je da je Srbija centralni partner u ovom delu Evrope.

Tokom dana Dačić se sastao i sa pomoćnikom direktora Odeljenja za operacije Europola, Laslom Salgom sa kojim je razgovarao o mrežama organizovanog kriminala u oblasti Jugoistočne Evrope i zajedničkim operativnim akcijama.

Dačic je sa delegacijom, u kojoj se nalazi i direktor beogradske centrale Interpola Miloš Oparnica, posetio je i laboratoriju Europola u kojoj se vrši forenzicko ispitivanje falsifikovanih evra. Europol je, zajedno sa Evropskom bankom, nadležan za poslove suzbijanja falsifikovanih evra.

Europol je sa Evropskom bankom zadužen za sprečavanje protoka falsifikovanih evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: