Delimično vraćen signal "Telekoma"

Oko 15 hiljada Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju ponovo dobilo signal za mobilnu mrežu "Telekoma".

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2010.

16:59

Default images

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić izjavio je da je signal mobilne telefonije "Telekoma Srbije" delimično vraćen na području kosovskog pomoravlja. "Između 10.000 i 15.000 Srba dobilo je signal mobilne i fiksne telefonije", rekao je on.

Nikolić je kazao da je signal za mobilnu telefoniju srpskih operatera vraćen kasno u nedelju uveče, ali da nema saznanja na koji je to način učinjeno.

"Nisam upoznat sa tehničkim detaljima vraćanja signala", rekao je on i objasnio da se bez signala još uvek nalaze opština Novo Brdo, deo opštine Vitina, i deo Kosovske Kamenice.

Odlukom kosovskog Regulatornog tela za telekomunikacije 23. aprila demontirani su predajnici srpskih teleoperatera južno od ibra, što je Vlada Srbije ocenila kao novi pokušaj izolacije i zastrašivanja Srba koji nastanjuju centralni deo Kosova.

Nakon što je, uz pratnju specijalnih snaga Kosovske policije, onesposobljeno više baznih stanica mobilne i fiksne telefonije, bez telefonskog signala ostalo je oko 40.000 Srba na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: