Manja eksplozija u centru Atine

Ispred filijale "HSBC banke" u Atini je eksplodirala bomba, oštetivši ulaz zgrade, ali povređenih nije bilo, saopštila je grčka policija.

Izvor: B92

Nedelja, 02.05.2010.

21:33

Default images

"Izgleda da je reč o bombi ručne izrade, napravljenoj od boca sa gasom i gorivom, koja je izazvala manja oštećenja na fasadi banke", rekao je neimenovani policijski zvaničnik

Ovakvi bombaški napadi česti su u Atini, a iza njih uglavnom stoje levičarske i anarhističke grupe čija su meta poslovni i vladini objekti, preneo je Rojters.

Današnji bombaški napad čija je meta filijala banke sa sedištem u Velikoj Britaniji, prvi je otkako je socijalistička vlada najavila oštre mere štednje u zamenu za međunarodnu pomoć, kako bi se izborila sa dužničkom krizom.

Nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se grčka javnost protivi vladinim merama, gde se gotovo polovina anketiranih izjasnila da bi uzela učešća u protestima protiv njih, navela je britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: