Danska: Pretnje na Fejsbuku

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavilo se više grupa i pojedinaca koji prete da će likvidirati predsednicu desničarske Danske narodne partije (DF) Piu Kjersgaard.

Izvor: B92

Nedelja, 02.05.2010.

12:51

Default images

"Ti si uskoro mrtva" piše osoba sa profila "Labono", dok sa profila "Harun" stižu pretnje da će Kjersgaard biti "silovana, obešena i spaljena", prenosi BT, navodeći još niz primera najstrašnijih pretnji predsednici DF i njenoj porodici.

Danska narodna partija je pretnje prijavila policiji koja istražuje slučaj, dok je Kjersgaard ocenila "da je i neke kolege poslanici često demonizuju izjavama punim mržnje, pa pojedinci misle da je u redu i da tako pišu o njoj na Fejsbuku".

Manjinska vlada liberala i konzervativaca većinu u parlamentu Danske ima zahvaljujući podršci DF, koja je poznata po oštrim stavovima prema islamskim ekstremistima i podršku, između ostalog, uslovljava stalnim pooštravanjem zakona o strancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: