Sledeće nedelje o deklaraciji

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović najavila je da će Kolegijum parlamenta sledeće nedelje raspravljati o deklaraciji o osudi zločina nad Srbima.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

14:30

Default images

Đukić-Dejanovićeva je novinarima u parlamentu rekla da poslaničke grupe još nisu dostavile sugestije na, ranije javnosti prezentiranu, početnu verziju tog dokumenta.

"Do juče, a juče je bio poslednji dan, nije stigla nijedna pismena sugestija, ali u razgovoru sa šefovima poslaničkih grupa zaključila sam da je to tema kojom se pojedine poslaničke grupe bave, na primer DS. Saznala sam da ima vrlo konkretnih sugestija, ali da to nisu priveli kraju i očekujem da će u narednim danima stići nekakav predlog", rekla je Dejanovićeva.

Nekoliko dana nakon usvajanja Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici, 1. aprila, članovima Kolegijuma Skupštine Srbije podeljen je inicijalni tekst deklaracije o osudi zločina nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije.

Tim dokumentom parlament bi trebalo da osudi zločine učinjene na štetu svojih državljana i svih pripadnika srpskog naroda tokom sukoba u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu i Metohiji, kao i za vreme NATO bombardovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: