Matićeva: Neprihvatljive veće plate

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila je da povećanje zarada zaposlenim u državnim kompanija, pa ni u “Telekomu“, nije prihvatljivo.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2010.

15:52

Default images

Matićeva je novinarima u Beogradu kazala da nije kontaktirala ni sa kim od predstavnika “Telekoma“ i nada se da radnici neće štrajkovati i da će svi sindikati razumeti da kraj krize, iako se naslućuje, još nije došao.

"Interes Srbije je održanje makroekonomske stabilnosti i u tom smislu nijedan korak koji bi mogao da dovede do finansijske nestabilnosti i povećanja deficita i ugrožavanja sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom ne sme da se preduzme, jer bi to imalo pogubne posledice po celu privredu", kazala je ministarka.

Sindikat “Telekoma Srbija“ i Jedinstveni sindikat prosledili su danas poslovodstvu kompanije zahteve, dok će ih Vladi proslediti u naredna dva dana, kazao je danas agenciji Beta predsednik Sindikata “Telekoma Srbija“ Miroslav Joksimović.

On je kazao da će, ukoliko ne bude dogovora, radnici stupiti u štrajk 1. februara.

"Formiran je Štrajkački odbor u ’Telekomu’ i očekujemo pregovore sa Vladom i poslovodstvom", kazao je Joksimović.

On je ponovio da zaposleni traže da se plate utvrđuju u skladu sa prihodima i dobiti Telekoma, koji je akcionarsko društvo u kojem Vlada ima 80 odsto akcija, a grčki OTE 20 odsto.

Joksimović je kazao i da je prosečna plata u “Telekomu Srbije“ 42 000 dinara, bez dodataka za prevremeni i smenski rad.

Vlada Srbije se u sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom obavezala da ove godine ne povećava plate u javnom sektoru, ni penzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: