Dve rezolucije o zločinima

Skupština Srbije će razmatrati predloge dve rezolucije kojima se osuđuju zločini počinjeni tokom devedesetih na teritoriji nekadašnje Jugoslavije, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2010.

20:46

Default images

Jedna će se odnositi na osudu zločina počinjenih nad Bošnjacima u Srebrenici, a druga na osudu svih drugih zločina, kažu za B92 izvori iz vladajuće koalicije u republičkom parlamentu. Isti izvor navodi i da je namera da te predloge podrži što veći broj poslanika u parlamentu, a ne samo predstavnici vladajuće većine.

Tekstove obe rezolucije predložiće vladajuća koalicija, ali izvor B92 napominje da će se o njima razgovarati sa predstavnicima opozicionih partija, kako bi se obezbedila što šira parlamentarna podrška prilikom glasanja o ta dva teksta.

Iz vladajuće većine ne isključuju mogućnost da rad na predlozima dve rezolucije bude završen do 20. januara, za kada je planirana vanredna sednica skupštine, ali napominju da će pomenute rezolucije u skupštini biti sigurno usvojene pre početka redovnog, prolećnog zasedanja u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: