Španska donacija MUP-u Srbije

Španija donira toksikološku laboratoriju za Kriminalističko-tehnički centar MUP-a Srbije i finansiraće obuku za rukovanje opremom u vrednosti od 180 000 evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.12.2009.

18:29

Default images

Memorandum o donaciji potpisali su u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Španije Injigo de Palasio Espanja. Posle potpisivanja Memoranduma u Palati "Srbija", Dačić je novinarima rekao da su sredstva obezbeđena u okviru projekta Jačanja kriminalističke policije Srbije.

"Prvi put formiranjem ovakve laboratorije za toksikološka veštačenja dobijamo priliku da sami vršimo analize u domenu toksikologije... Danas naš nacionalni kriminalistički centar predstavlja jedan od najboljih i najopremljenijih centara u ovom delu sveta", kazao je on.

Dačić je rekao da očekuje da se nastavi dobra saradnja policija Srbije i Španije, kao i ministarstava unutrašnjih poslova iz dve zemlje.

On je najavio da će biti potpisan i sporazum o saradnji između dve zemlje u oblasti organizovanog kriminala.

Dačić je kazao da je uputio poziv ministru policije Španije da poseti Srbiju i da očekuje da će to biti u vreme predsedavanja Španije EU.

Ambasador Španije je rekao da je cilj ovog i do sada potpisanih sporazuma o donacijama za DNK laboratoriju i laboratoriju za obradu zvuka imali za cilj da približe Srbiju EU.

On je kazao da dve zemlje osim na političkom planu mogu da sarađuju i u drugim oblastima, uključujući i privredu.

Espanja je ukazao na napor srpskih institucija da se angažuju na reformi policije i istakao da Srbija u tom smislu može da računa na podršku Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: