U Srbiji 134 slučaja novog gripa

U Srbiji je do petka, 23. oktobra registrovano ukupno 134 obolelih od novog virusa gripa A (H1N1), saopštio je Institut za javno zdravlje Batut.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2009.

12:44

Default images

Od ukupnog broja obolelih, 71 slučaj se dovodi u vezu sa putovanjem, a oboleli su sa teritorije Beograda, Novog Sada, Niša, Sombora, Srbobrana, Nove Pazove, Šapca, Subotice, Kučeva, Kragujevca, Pančeva, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Loznice, Kraljeva, Kikinde, Čačka, Ćuprije, Zrenjanina, Vršca, Prokuplja i Trstenika.

U saopštenju se podseća da je u Srbiji registrovan prvi smrtni ishod obolevanja od novog virusa gripa A (H1N1) to osoba iz mesta Gornji Milakovac kod Kraljeva koja je nakon hospitalizacije na Infektivnom odeljenju bolnice u Kraljevu preminula 21. oktobra.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), do 17. oktobra u svetu je prijavljeno više od 414.000 laboratorijski potvrđenih slučajeva pandemijskog gripa H1N1 i skoro 5.000 smrtnih ishoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: