Sever Kosova dobio struju

Nekoliko desetina hiljada Srba na severu Kosova dobilo je struju nakon što su 16 sati bili bez nje.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2009.

22:05

Default images

Oni veruju da im je struju isključila Kosovska energetska korporacija zbog neplaćanja računa. Srbi na severu su spremni da plaćaju struju, ali većina ne bi da račune plaća KEK-u.

Struja je žiteljima severnog dela Kosova uključena u podne zahvaljujući intervenciji iz sistema elektroprivrede Srbije.

Život je u severnom delu Mitrovice i čitavom delu severnog Kosova bio prilično otežan zbog nedostatka struje.

U bolnici u severnom delu Mitrovice ima trenututno oko 400 bolesnika. Struju u ovoj ustanovi su dobijali iz agregata, kako bi pružili minimalnu negu pacijantima.

Zbog stalnih problema sa strujom, Srbi na severu traže drugog provajdera.

Predstavnici EPS-a i KEK-a su se tim povodom sastali juče u severnom delu Mitrovice.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković odbacuje navode predstavnika KEK-a da je sever Kosova ostao bez struje zbog kvara na dalekoviodu.

On tvrdi da je u pitanju politički motivisano isključenje struje, ne bi li se dozvolilo radnicima KEK-a da uđu na sever i stvorio privid, pred lokalne izbore, da Prišina kontroliše i ovaj deo Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: