Ozelenjavanje gradova Srbije

Ministarstvo ekologije i Narodna kancelarija predsednika Srbije sklopili su Protokol o saradnji u ozelenjavanju gradova Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

17:22

Default images

Direktorka Narodne kancelarije Tatjana Pašić kazala je nakon potpisivanja Protokola na otvaranju sajma ekologije Ekofer da će 3. novembra, na Dan čistog vazduha, u 50 gradova Srbije istovremeno biti posađeno po 50 sadnica, u okviru akcije "Zeleni gradovi Srbije - 100 novih parkova u jednom danu".

"U toj akciji pomoći će nam lokalne samouprave koje će obezbediti prostor na kojem će se to drveće saditi uz pomoć komunalnih službi koje će organizovati sadnju", kazala je ona.

Prema njenim rečima, takve akcije su važne jer podižu svest ljudi o tome koliko nam priroda daje i koliko bi trebalo da je koristimo.

"Tokom prethodnih 30 godina, zelene površine u gradovima su se smanjile za petinu i naš zadatak je da što pre stvari vratimo na bolje", kazala je ona.

Kako je navela, prema evropskim standardima, u gradovima je potrebno 25 kvadratnih metara zelene površine po stanovniku.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić kazao je da je to ministarstvo akciju "Zeleni gradovi Srbije" pomoglo sa 2.500 stabala.
"Sledeće godine planiramo da proširimo akciju na još 100 gradova u Srbiji", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: