Prevareni vlasnici stanova?

Vlasnici stanova u nedovršenoj zgradi u Knićaninovoj ulici broj 8 okupili su se sinoć ispred zgrade jer su saznali da je svaki stan prodat po nekoliko puta.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

00:21

Default images

Umesto da se usele u stanove, čija izgradnja kasni već pola godine, vlasnici stanova u Knićaninovoj ulici broj 8 na Dorćolu, suočili su se sa činjenicom da oni nisu jedini vlasnici stana koji su isplatili još prošle godine. Svaki stan i lokal u toj zgradi investitor Željko Subašić prodao je najmanje tri puta.

Subašić, koji je jedan stan, prema tvrdnjama vlasnika, prodavao čak i po pet puta, nije se pojavio na skupu i nije bio dostupan.

"Sinoć sam saznala da nisam samo ja vlasnik, već i jedan momak, a večeras su se pojavila još tri vlasnika”, kaže jedna od stanarki, Nada Ivaković.

Na pitanje kako su saznali za malverzacije, odgovaraju da su očekivali da se usele i da su stalno zvali investitora, ali da je on svima govorio da se jave sutra, pa su tada i posumnjali da nešto nije u redu.

“Zovite sutra, zovite prekosutra, danas smo uradili ovo ono, i svi smo počeli da sumnjamo”, kaže ona.

“Sada vidim da je i lokal preprodat, za sada što znam tri puta. Svi smo isplatili lokal u celosti. On je uzeo novac kako kome, nekome 1 400, 1 600, 1 800 evra po kvadratu i za sada ima tri vlasnika istog lokala”, kaže Dragica Petrović.

Kada su saznali da svaki stan ima nekoliko vlasnika, neki od stanara su odlučili da obiju stanove i zamene brave ne bi li na taj način osigurali da se drugi vlasnici ne usele.

“Dovešćemo majstora da promene brave, da ugradimo vrata druga, živećemo tu pa ćemo videti šta da radimo”, rekao je Nikola Đurić.

Vlasnik parcele na kojoj je podignuta zgrada, Stevan Mialčić, i sam je otkrio da njegov stan ima nekoliko vlasnika i pokušao da sazna od investitora šta se dešava.

“Ja sam slučajno prolazio ovde, jer tu blizu stanujem i zvao ga da dođe, jer sam video gužvu, ne znam šta rade ovi ljudi. On mi je rekao da ne sme da dođe jer se boji da ga ne biju”, rekao je Mialčić.

Željko Subašić večeras se nije pojavio na skupu koji su organizovali vlasnici stanova, iako su ga više puta zvali da dođe. Subašić se nije odazvao ni na pozive novinara TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: