Zamena zemlje na trasi Koridora 10

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je danas u Beloj Palanci 26 ugovora o zameni privatnog poljoprivrednog zemljišta na trasi Koridora 10 za državno zemljište.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2009.

16:25

Default images

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin potpisao je prvi od 26 ugovora o zameni poljoprivrednog zemljišta u privatnoj svojini za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini, radi izgradnje autoputa na Koridoru 10.

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini menja se sa vlasnicima poljoprivrednog zemljišta u privatnoj svojini, radi grupisanja zemljišta na trasi Koridora 10, za deonicu dužine 23 kilometra, na relaciji Niš-Crvena Reka.

Ministarstvo poljoprivrede zamenu zemljišta obavlja u koordinaciji sa javnim preduzećem "Putevi Srbije", privrednim društvom "Koridor 10", kao i s ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja, ministarstva infrastrukture i ministarstva za Nacionalni investicioni plan.

“Na ovaj način najbolje se obeštećuju poljoprivrednici koji žele da zamene zemljište sa državom”, kazao je ministar Dragin.

“Mi ovo radimo pre eksproprijacije i, za razliku od eksproprijacije, mi nećemo seći parcele, odnosno nećemo umanjivati parcele, nego će se parcele procenjivati na osnovu stručnog veštačenja i menjati u zavisnosti od vrednosti i jednog i drugog zemljišta”, objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: