Još postupaka za oduzimanje imovine

Do kraja meseca biće pokrenuto još nekoliko postupaka za privremeno oduzimanje imovine stečene kriminalom, najavljuju u Specijalnom tužilaštvu.

Izvor: B92

Sreda, 08.07.2009.

18:32

Default images

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je novinarima u pauzi predstavljanja publikacije o prvih šest godina rada Tužilaštva da će biti oduzimane nepokretnosti koje se nalaze u Beogradu i drugim gradovima Srbije, ali da ne može da govori o kojim se konkretnim slučajevima radi.

On je istakao da su prioriteti Specijalnog tužilaštva uspešna primena Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, borba sa kriminalnim grupama koje se bave krijumčarenjem narkotika ali i protiv zloupotrebe službenog položaja u javnim preduzećima.

"Kapaciteti države u borbi protiv organizovanog kriminala svakog dana su sve jači i jači. U potpunosti je definisan položaj Specijalnog tužilaštva i ono će od Nove godine u potpuno novom formatu i sa novim kapacitetima nastaviti svoj rad", istakao je on.

Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je Srbija spremna da se obračuna sa organizovanim kriminalom i da je borba protiv kriminala i korupcije jedan od prioriteta Vlade Srbije i da je u tom smislu donet set zakona kojima se reguliše ta oblast.

"Mi želimo da se obračunamo sa organizovanim kriminalom, da mu zadamo poslednji udarac", istakla je Malovićeva dodajući da on mora biti sveden na nivo koji neće ugrožavati državu.

Glavni tužilac Italije za borbu protiv mafije Pjetro Graso rekao je da je organizovani kriminal velika opasnost koja je poprimila nove karakteristike i koja deluje u svim oblastima.

"Spremni smo da se borimo protiv novih oblika kriminala svesni da velika ekonomska moć kriminalnih grupa preti da ugrozi demokratiju i život naših građana", naveo je Graso.

Na predstavljanju prve publikacije povodom šest godina rada Specijalnog tužilaštva bili su ambasador Italije Armando Varikio, direktor policije Milorad Veljović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović, v.d. republičkog tužioca Slobodan Radovanović, predsednik Okružnog suda Siniša Važić, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: