Advokat: Jovanović nije uhapšen

Pripadnik zemunskog klana Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac, nije uhapšen u Španiji već je zadržan u tzv."logoru za strance", tvrdi njegov advokat.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Utorak, 30.06.2009.

01:59

Default images

Njegov branilac Stevan Protić rekao je da je Jovanović zadržan pošto je na teritoriju te države ušao bez vize. "Jovanović sigurno nije uhapšen po srpskoj poternici i ne nalazi se u ekstradicionom pritvoru", rekao je njegov advokat. Protić je dodao da od španskih propisa zavisi dalje kretanje njegovog klijenta.

"Večernje novosti" su objavile da je Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac, ponovo uhapšen, i to u Španiji. List je naveo da je razlog hapšenja još uvek nepoznat.

Jovanović je pre tri nedelje, 6. juna, pušten iz ekstradicionog pritvora u Italiji, gde je uhapšen po Interpolovoj poternici, koju je raspisala Srbija, koja ga traži zbog dvogodišnje kazne zatvora za pokušaj iznude.

On je u italijanskom zatvoru proveo više od deset meseci čekajući da Srbija dostavi potrebnu dokumentaciju za njegovo izručenje, a kada su dokumenti, početkom juna, stigli - bili su nepotpuni i Jovanović je pušten na slobodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: