Bramerc završio posetu Beogradu

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc završio je radnu posetu Beogradu, tokom koje je razgovarao sa zvaničnicima Srbije zaduženim za saradnju sa Hagom.

Izvor: B92, Beta

Petak, 27.03.2009.

09:30

Default images

Navodeći da je u pitanju bila "radna i uobičajena" poseta Bramerca Beogradu, Kavranova je navela da se glavni tužilac danas sastao sa srpskim kolegom, specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i članovima Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških optuženika.

"To su bili korisni i operativni sastanci", navela je Olga Kavran. Bramercov poslednji sagovornik bio je šef Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović.

Bramerc je jutros razgovarao i sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Taj sastanak je trajao manje od sat vremena, ali je bio uspešan, kaže za B92 portparol tužilaštva Bruno Vekarić.

"Zadovoljni smo sastankom. Mislim da je Bramerc uvažio svu našu argumentaciju", rekao je Vekarić i objasnio da je to bio sastanak o operativnim podacima o kojima ne može da se govori u javnosti.

Sledeći sastanak, prema njegovim rečima, planiran je za nekoliko dana u Briselu.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić je, odgovarajući na poslanička pitanja, podsetio da Holandija insistira na izručenju Ratka Mladića i da pritisci na Srbiju neće prestati dok se to ne obavi.

On je naveo da je Srbija pri kraju okončanja saradnje i oslobađanja daljih pritisaka po tom pitanju i naglasio da ne veruje u postojanje nekakvog centra iz kog se sprečava hapšenje begunaca.

Odgovarajući na primedbe pojedinih poslanika, Ljajić je rekao da on ne čini ništa što bi zemlju dovelo u loš položaj, već da saradnjom sa Tribunalom obavlja zakonsku obavezu.

On je rekao da je glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu izneto da Tribunal ima dvostruke aršine u presudama i da neke nisu objektivne, ali je napomenuo da to neće zaustaviti saradnju sa Hagom.

Povodom pitanja Vladana Batića o presudi Ramušu Haradinju, Ljajić je podsetio da presuda nije pravosnažna i da će Srbija nastaviti da dostavlja obilje dokumenata protiv Haradinaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: