Optužen policijski funkcioner

Bivši šef meksičkog specijalnog biroa za organizovani kriminal Noe Ramirez optužen je da je jednom od najjačih narko kartela u zemlji prodavao informacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.02.2009.

09:05

Default images

Ramirez je uhapšen u novembru zbog sumnje da je od narko kartela "Sinaloa", na čijem čelu je najtraženij begunac u državi Hoakin Guzman - "Kratki", dobio 450.000 dolara u zamenu za tajne informacije.

Meksička policija ogrezla je u korupciji, a Ramirez, koji je u julu prošle godine podneo ostavku kao šef federalne istražne jedinice SIEDO-a, najistaknutiji je policijski zvaničnik koji je do sada uhapšen, preneo je Rojters.

Dva agenta policijske službe za borbu protiv droge uhapšena su prošle godine zbog uzimanja mita od kriminalne grupe "Beltran Levija".

Borba protiv narko kartela, koju je pre dve godine pokrenuo meksički predsednik Felipe Kalderon, inicirala je sukobe između rivalskih bandi u kojima je tokom 2008. godine izginulo 6.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: