Jutarnja gimnastika za građane

Vlasti ruskog grada Anape, na jugu zemlje, odlučile su da uvedu obaveznu jutarnju gimnastiku na otvorenom prostoru za sve građane.

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2008.

00:31

Default images

Anatoli Pahmomov, gradonačelnik tog letovališta na Crnom moru, kaže da je akcija pokrenuta u borbi protiv neželjenih pojava kao što su opijanje, pljuvanje ili psovanje, kao i u pokušaju da se podigne moral stanovništva u uslovima globalne ekonomske krize.

Stanovnici Anape će, u okviru tog plana, morati da ustaju svakog jutra pre sedam časova i da rade telesne vežbe ispred svojih zgrada i kuća.

Ostaje nejasno kako će gradske vlasti sprovesti svoj program, osim što će zvaničnici snositi odgovornost ako ne budu u stanju da izvedu barem 10 svojih suseda na jutarnju gimnastiku.

Grad namerava, takođe, da na javnim mestima zabrani pušenje, konzumiranje alkohola i psovanje.

Jedan od glavnih problema koji tom akcijom u Anapi pokušavaju da reše jeste i pljuvanje ljuski semenki po ulicama.

Pahmomov se nada da će novi "moralni kodeks" podstaći ljude da žive zdravije.

"Ne verujem da će sada svi ostaviti cigarete i piće, ali ako to i 20 odsto njih učini - to će biti veliki uspeh", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: