Matićeva: 2009. jeftiniji Internet

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić očekuje da će u 2009. pojeftiniti Internet i telefonski razgovori sa inostranstvom.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2008.

11:46

Default images

Matićeva je kazala da očekuje da će do promene cena doći nakon usvajanja troškovnog modela utvrđivanja cena za firme koje imaju dominantan položaj na tržištu, a to su Telekom, SBB i Telenor.

Taj način utvrđivanja cena pokazaće da li su njihove cene veće nego što bi to bilo opravdano troškovima proizvodnje, kazala je Matićeva i dodala da je rok za izradu pravilnika pomeren na kraj 2008. godine, dok je ranije bilo planirano da se izrada troškovnog modela završi u junu.

"Realno je da će se povećati cene u domaćem saobraćaju ali ja očekujem da dođe do pada cena u međunarodnom saobraćaju", kazala je ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo, kao i da se takav zaključak može izvući na osnovu cena u zemljama regiona.

Cene Interneta mogle bi da opadnu i ranije, nakon što se usvoji pravilnik za izdavanje licenci za uvođenje bežične vajmaks tehnologije (WiMax), koja omogućava brz pristup Internetu i pružanje telefonskih usluga.

"Činjenica je da je kod nas pristup Internetu skuplji nego u zemljamau regionu i mi nameravamo da već u prvih 100 dana vlade napravimo kaorak ka smanjivanju tog problema" donošenjem pravilnika za vajmaks, kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: