"Zakonit sam vlasnik Voda vode"

Vlade Divac odbacio je optužbe Vojina Đorđevića da je falsifikovanim dokumentima upisan kao jedini vlasnik kompanije "Voda voda".

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2007.

17:16

Default images

U saopštenju za javnost upućenom iz Madrida Divac navodi da je na zakonit način preuzeo vlasništvo u "Voda vodi", a da Đorđević nije ispunio obaveze iz ugovora koji su potpisali u decembru prošle godine o kupoprodaji 30 odsto "Voda vode" i "Gorkog lista".

Grupa Si end Si, čiji je Đorđević vlasnik, pre nekoliko dana je optužila Divca da pokušava nezakonito da preuzme "Voda vodu", navodeći da će upotrebiti sva zakonska sredstva kako bi to sprečila.

Tim ugovorom je, kako tvrdi Divac, bilo predviđeno da Đorđeviću obezbedi pozajmicu pod unapred definisanim uslovima i da u naredne tri godine, u periodu konsolidacije te dve firme, funkciju generalnog direktora obavlja Zvonimir Nikezić.

Ugovor je, prema njegovim rečima, podrazumevao i više međusobnih obaveza kako bi vlasničkih odnosi bili 70 prema 30 u korist Đorđevića.

"Đorđević nije, kako je bilo dogovoreno, uneo ugovorenu imovinu za dokapitalizaciju, nije smanjio kreditne obaveze 'Voda vode' na ugovoreni iznos, odnosno ostao je dužan toj kompaniji tri miliona evra", navodi Divac.

On dodaje da Đorđević nije regulisao obaveze prema zaposlenima, dobavljačima i poreznicima za 2005. i 2006. godinu, odnosno da je ostao dužan preduzećima "Voda voda" i "Gorki list" više od dva miliona evra, kao i da nije sproveo preuzetu obavezu registracije Divčevog udela u Agenciji za privredne registre.

"Kada mi je ponestalo strpljenja da se ugovorni udeo registruje, transakcija okonča i javno obelodani, Đorđević mi je krajem aprila ove godine ponudio da ne registrujemo moj udeo i da partnerski odnos preraste u pozajmicu", saopštava Divac.

On navodi da je u oktobru, uz registraciju 100 odsto vlasništva u "Voda vodi" priložio i Odluku o povećanju kapitala, u skladu sa ranijim ugovorom, na osnovu koje Đorđević, nakon unosa dodatne imovine, postaje vlasnik 70 odsto udela u preduzeću.

U saopštenju Divca se navodi da Đorđević "duguje državi više od milijarde dinara na osnovu neplaćenih poreza i akciza, da ne plaća naknadu za korišćenje vode i sklapa fiktivne sponzorske ugovore".

Đorđević, kako ukazuje Divac, "poseduje preko 20 preduzeća, čiji su računi blokirani godinama, i to u višemilionskim iznosima, pokreće stečajeve u svojim firmama kako bi izbegao plaćanje dugova, a bankama i pojedincima duguje više od 20 miliona evra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: