Petak, 16.03.2007.

14:40

Mihajlov osuđen za klevetu

Generalni sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov osuđen je po tužbi Vladimira Popovića za krivično delo klevete.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Sudija Vesna Perišić kaznila je Mihajlova sa 100.000 dinara, a Mihajlov mora da plati i sudske troškove, 40.000 dinara. Radi se o njegovoj izjavi da je Vladimir Popović neovlašćeno obavljao dužnost sekretara Biroa Vlade Srbije za komunikacije.

Dejan Mihajlov je pre izricanja presude, u Trećem opštinskom sudu, izjavio da nije imao nameru nikoga da uvredi kada je to rekao Radiju Slobodna Evropa u aprilu 2003.

Mihajlov je kao odbranu priložio isečke iz novinskih tekstova iz oktobra 2002, u kojima se navodi da je Popović smenjen sa mesta šefa Biroa.

Mihajlov je u odbrani rekao da je samo iznosio "opštepoznate činjenice" i da niko zvanično nije demantovao da Popović nije smenjen 2002, kao i da nije obavljao tu funkciju do ubistva premijera Zorana Đinđića.

Tužba je kao dokaz podnela Službeni glasnik iz jula 2003, u kojem je objavljeno rešenje o razrešenju Popovića sa mesta šefa Biroa za komunikacije.

Međutim, da je Popović do tada bio na toj funkciji posvedočila je i Ivana Jeremić, koja je posle njega vršila dužnost šefice Biroa.  

Advokat Vladimira Popovića, Vlado Pavićević, rekao je novinarima da je zadovoljan presudom i da je sudija donela zakonitu presudu mesec dana pre nastupanja apsolutne zastarelosti za vođenje tog krivično postupka.

Mihajlov je najavio da će podneti žalbu na presudu i privatnu krivičnu tužbu za klevetu protiv Popovića zbog kleveta koje je ovaj izneo tokom procesa. Današnjem suđenju i izricanju presude nije prisustvovao Vladimir Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: