Odbačena prijava zbog beleške

Odbačena je krivična prijava protiv Dragana Jočića i Radeta Bulatovića zbog razgovora s Miloradom Ulemekom u noći njegove predaje.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2006.

14:04

Default images

Prijavu je podnela Liberalno-demokratska partija pošto je B92 dobio službenu belešku o razgovoru ta dva funkcionera sa Ulemekom. Tužilac Drugog opštinskog tužilaštva Zoran Jakovljević odbacio je krivičnu prijavu zbog falsifikovanja službene beleške kao neosnovanu, a da nije ni tražio da u pretkrivičnom postupku budu saslušani ministar policije i šef Bezbednosno-informativne agencije.

U krivičnoj prijavi protiv Jočića i Bulatovića navedeno je da u belešci Jočića nije prenet stvaran sadržaj razgovora sa Ulemekom. Kako saznaje ekipa Insajdera, Zoran Jakovljević, tužilac Drugog opštinskog suda, koji je vodio predmet protiv Jočića i Bulatovića, napustio je zemlju radi svoje bezbednosti pošto je saslušao Ulemeka. Posle emitovanja priloga u Vestima 16.00 na TV B92, redakciji B92 javio se Jakovljević, koji je rekao da nije napustio zemlju iz straha, već da se zbog privatnih obaveza nalazi u Crnoj Gori i da će detalje o slučaju "službena beleška" dati kada se vrati u zemlju, za nekoliko dana.

Tužilac nije uspeo u nameri da posle Ulemeka sasluša i ministra policije i prvog čoveka BIA i upita ih o čemu se razgovaralo u noći kada se Ulemek predao jer je postupak stopiran, kaže za B92 Čedomir Jovanović, lider LDP-a. "Tužilac je razgovarao šest i po sati sa Ulemekom, formirao sudske spise, tražio razgovor s Jočićem i Bulatovićem da bi oni dali svoje izjave, što su oni odbili, čime su prekršili zakon jer su dužni da izađu u susret tužiocu, da bi se cela priča završila tako što je Republičko tužilaštvo oduzelo predmet Drugom tužilaštvu, svaki dokument i svaki minut razgovora sa Ulemekom u kom je on sasvim jasno rekao da su besmisleni navodi koje su Jočić i Bulatović saopštili u službenoj belešci pokrenutoj na zahtev B92", kaže Jovanović.

U Generalnom inspektoratu MUP-a Srbije kažu, međutim, da od tužioca nisu ni dobili zahtev za saslušanje ministra policije. "Dobili smo zahtev da saslušamo Ulemeka, Gorana Radosavljevića i Miroslava Miloševića", kaže za B92 prvi čovek Inspektorata Vladimir Božović. Pošto je saslušan Ulemek, tužilac je tražio da predmet bude vraćen, pa Radosavljević i Milošević zato nisu saslušani, tvrdi Božović. B92 je pokušao da proveri sve te informacije, kao i informaciju da je Jakovljević iz straha napustio zemlju. U Drugom tužilaštvu je rečeno da on nije tamo, a tek posle insistiranja dobijen je odgovor da je na službenom putu. S glavnom tužiteljkom Drugog opštinskog tužilaštva Snežanom Bogdanović, koja mora da ima odgovor na sva sporna pitanja, već dva dana ekipa Insajdera ne uspevi da uspostavi kontakt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: