"Jat": Restrukturiranje ili stečaj

Jat ervejz je bliže restrukturiranju, nego stečaju, kaže ministar Lalović. Labus: Vlada će intervenisati ako bude morala.

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2005.

10:38

Default images

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku je, međutim, dodao da zaposleni u tom javnom preduzeću prvo treba da okončaju anarhiju. Lalović je za sredu najavio sastanak s predstavnicima "Jata".On je u vezi s najavama stečaja rekao da u "Jatu" vlada anarhija, uzrokovana ne toliko ekonomskim razlozima.

"Mnoge firme su u dubiozi, pa ne gledamo da ih oteramo u stečaj, ali ako uspeju da se do četvrtka ujutro dogovore o prekidu anarhije u preduzeću, siguran sam da neće biti nikakvog stečaja i 'Jat' će nastaviti da radi", rekao je Lalović.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus, međutim, najavio je mogućnost uvođenja privremenih mera u "Jat", ukoliko rukovodstvo i sindikati te avio-kompanije ne postignu dogovor.

Labus dodaje da Vlada, ipak, ne želi takvu situaciju: "Mi bi želeli da izbegnemo najlošiju situaciju, odnosno uvođenje privremenih mera u 'Jat', ali ako sindikati i rukovodstvo ne mogu da nađu nikakav zajednički jezik, onda Vlada mora da interveniše."

Labus je podsetio da su on, predsednik Vlade Vojislav Koštunica i ministar za kapitalne investicije Srbije Velimir Ilić, ranije razgovarali sa predstavnicima rukovodstva i sindikata "Jata" i da su od njih zahtevali da postignu pogovor. "Danas posle podne ćemo videti da li je taj dogovor postignut", rekao je Labus.

Sindikat Jata prihvata način raspodele plata

Jednistvena sindikalna organizacija Jat ervejza saopštila je da će prihvatiti svaki način raspodele zarada koju predloži poslovodstvo, kako bi bio izbegnut stečaj u toj aviokompaniji. U saopštenju se tog reprezentativnog sindikata, koje je medijima prosledio Medija centar Jata, apeluje se na svih 3.700 zaposlenih da u okviru svojih mogućnosti urade sva kako bi bila sačuvana srpska aviokompanija, koja se sada nalazi u teškoj situaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: