Vladimir Popović u "Insajderu"

Vladimir Popović u ekskluzivnom intervjuu za B92 otkriva mnoge informacije o događajima posle 5. oktobra 2000.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2005.

09:17

Default images

Jedan od saradnika i prijatelja ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića u emisiji "Insajder" TV B92 govori i o događajima pre ubistva premijera Srbije. Popović je potvrdio do sada nezvanične informacije da je Đinđić, posle petooktobarskih promena, održavao kontakte s bivšim načelnikm nekadašnje Državne bezbednosti Jovicom Stanišićem.

"Viđali smo se s njim isključivo na njegovo insistiranje, ali smo tako bili uvučeni u 'ostavinsku raspravu' bivše službe i Miloševićevih tajkuna. U to upali, a to nismo znali. Trebalo nam je dosta vremena da shvatimo da se to iza nas dešava, a postalo nam je jasnije nekih mesec dana pošto je Zoran postao predsednik Vlade, kada je Jovica, na jednom od tih sastanaka, rekao Zoranu, a ja sam bio prisutan, da bi Zoran morao nešto da uradi po pitanju oduzimanja novca od Milorada Vučelića, koji je nekih 40 miliona maraka pokrao od DB-a. Tada je iz novčanika izvadio jedan karirani papir, presavijen na četvoro", rekao je Popović.

"Veza je bio Vučelić"

"Na papiru je bilo napisano nekih 10 računa banaka i tačni iznosi koliko gde ima para i rekao je da su to praktično pare koje je DB dobio kroz razne poslove koje je organizovao ili kroz neke donacije pojedinaca koji su u tim teškim godinama rata davali pare DB-u da kupi helikoptere, opremu itd. Vučelić je bio neka vrsta veze DB-a i tih ljudi, a onda je on po principu 'pola pije, pola šarcu daje', uzimao pola, da bi na kraju uzimao sve, a ovima nije davao ništa. I između njih je, praktično, postojao sukob. U te sukobe je uvučena i Vlada Srbije, u to je bio uvučen i Đinđić, i onda smo, vrlo brzo, morali da počnemo da se suprotstavljamo tome", rekao je Popović.

Prvi deo intervjua s Vladimirom Popovićem emitovan je u ponedeljak u 21.00 u emisiji "Insajder".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: