Tadić: Hisenijeva pretnja

Predsednik Srbije Boris Tadić okarakterisao je kao direktnu pretnju izjavu Skendera Hisenija da bi novi pregovori o statusu Kosova mogli izazvati sukobe.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

02:00

Default images

To je čudno shvatanje dijaloga i pregovora, predstavlja direktnu pretnju i pokazuje destabilizujuće posledice jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, ocenio je Tadić na sednici Saveta bezbednosti UN.

Povodom tvrdnji ministra spoljnih poslova Kosova Skendera Hisenija da su Srbi glasali na lokalnim izborima na Kosovu, Tadić je predočio da je na izborima učestvovalo samo oko šest odsto kosovskih Srba.

Što se tiče snabdevanja strujom na severu Kosova, Tadić je ukazao da je Kosovska elektroenegetska korporacija prekinula snabdevanje srpskih domaćinstava, zbog čega je reagovala Elektroprivreda Srbije, kako bi se sprečila humanitarna katastrofa.

Nadam se da je moguće pronaći praktično rešenje i depolitizovati to pitanje, rekao je Tadić.

Hiseni je na to odgovorio da je Kosovo "poslednja zemlja na svetu koja želi destabilizaciju Balkana" i ponovio da je proglašenje nezavisnosti Kosova doprinelo miru i bezbednosti.

Kosovo je poslednja zemlja koja bi želela destabilizaciju. Suviše je Kosovo patilo, duže od jednog veka, pod stranim režimima, izjavio je Hiseni.

Prema njegovim rečima, Priština je spremna sa Beogradom da razgovara o svim pitanjima od zajedničkog interesa, ali ne i o nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: