Šutanovac: Borba protiv huligana

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da je njegovo mišljenje da iduća godina treba da bude godina borbe protiv huliganstva.

Izvor: B92

Nedelja, 13.12.2009.

16:16

Default images

Država bi sledeće godine morala da reši problem nasilja u sportu i huligana među navijačima i mišljenje o tome među političarima i u javnosti nije podeljeno, rekao je, gostujući u vestima B92 Dragan Šutanovac. On očekuje oštriju borbu s huliganstvom u sportu, a samim tim i simbolično skidanje ograda na stadionima.

"Dokle god budu postojale mreže i ograde na našim stadionima – mi nismo uspeli da rešimo to pitanje", kazao je Šutanovac.

Šutanovac je rekao i da smatra da postoji nepodeljena osuda javnosti onih koji predvode hulaganske grupe u kriminalu raznih vrsta.

"Moje duboko ubeđenje je, zaista, da sledeća godina treba da bude godina raspleta po pitanju huliganstva u Srbiji, barem na sportskim priredbama", naveo je on.

Na pitanje da li misli da neke vođe huliganskih grupa ostaju nekažnjene zahvaljujući zaštiti nekoga od državnih funkcionera, Šutanovac je odgovorio da ne može da poveruje da ih iko u državi štiti.

“Nisam ubeđen da bilo ko štiti njih iz države. Mislim da bi zaista bilo jako ružno i teško da mogu da poverujem da bilo ko od kolega ima ikakav razlog da njih štiti, pogotovo što huliganstvo nikada nikome nije dobro donelo", kazao je on.

"Ali, bez obzira, ukoliko postoji nekakva zaštita, da kaže, iz nehata – sa tim mora da se prestane", zaključio je Šutanovac.

A sa svoje strane, predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić zatražio je da se ispita povezanost vlasti s navijačkim grupama, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: