Petak, 26.02.2016.

14:03

Mali: Izvinio sam se, nema smene šefa komunalaca

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da načelnik Komunalne policije Nikola Ristić neće biti smenjen.

Izvor: Tanjug

Mali: Izvinio sam se, nema smene šefa komunalaca
Foto: Tanjug

"Ono što je zaštitnik građana Saša Janković rekao u svom izveštaju, a koji sam ja detaljno pročitao je ono na šta je komunalna policija reagovala. Ja sam se tog dana kada se incident desio izvinio novinarima, a izvinila se i komunalna policija", rekao je Mali novinarima u Beogradskoj zadruzi.

Kako je podsetio, svi koji su neposredno učestvovali u tom incidentu kažnjeni su i sankcionisani .

"Mislim da je to nauk i za komunalnu policiju i za sve nas, da treba da na drugačiji i odgovorniji način obavljaju svoju dužnost", rekao je Mali.

Osim toga, Mali je juče na pitanje kakvu poruku šalje Komunalna policija priznanjem da je kršila propise i da će u budućnosti poštovati zakon, Mali je novinarima rekao da šalje pravu poruku, da svako ko radi pravi greške, ali da žele da unaprede svoje poslovanje iz da dana u dan i da su na raspolaganju građanima.

Ombudsman je početkom meseca uputio javnu preporuku za razrešenje Ristića, nakon postupaka kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Komunalne policije koje je vodio povodom postupanja tog organa prema novinarskoj ekipi sajta “Istinomer" u septembru 2015. i novinarskoj ekipi KRIK-a, u oktobru.

Komunalna policija grada Beograda obavestila je zaštitnika građana da je uvažila njegove 32 preporuke koje su upućene nakon nepravilnog i nezakonitog postupanja komunalne policije prema novinarskoj ekipi "Istinomer" u septembru 2015. godine, objavljeno je na sajtu ombudsmana.

U odgovoru komunalne policije zaštitniku građana piše da će komunalna policija u budućem radu postupati isključivo u slučajevima propisanim zakonom, odnosno u slučajevima koji su u nadležnosti komunalne policije, piše na sajtu ombudsmana.

Kako je navedeno, načelnik Komunalne policije, odnosno njegov zamenik, u budućem radu će bez odlaganja naložiti komunalnim policajcima da prestanu sa postupanjem ako su ga započeli povodom događaja koji nije u nadležnosti komunalne policije.

Novinarki i snimateljima sajta "Istinomer" Komunalna policija zabranila je 25. septembra snimanje ispred restorana "Savanova" i napisala im prekršajne prijave uz obrazloženje da su "ulaskom na gradilište ometali službeno lice u obavljanju dužnosti". Oni su snimali intervju sa Dobricom Veselinovićem iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: