Petak, 18.10.2013.

14:10

"Više od 24 sporne privatizacije"

Ministar privrede Srbije Saša Radulović najavio da će biti preispitane sve sporne privatizacije, kojih ima više od 24, koje se trenutno istražuju.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Radulović je, na konferenciji "Restart" Ministarstva privrede o novom modelu privatizacije i stečaja, rekao da će Ministarstvo sarađivati sa nadležnim državnim organima, koji treba da utvrde zloupotrebe u postupcima prodaje preduzeća u Srbiji.

On je ocenio da je privatizacija u Srbiji loše urađena i da je veliki broj preduzeća u problemu zbog toga što su novi vlasnici prodavali njihovu imovinu i preko povezanih firmi u zemlji i na ofšor destinacijma profit iznosili iz Srbije.

"Dobili smo vlasnike, odnosno menadžere koji su, umesto da razvijaju to privatizovano preduzeće, u velikom broju slučajeva biznis vodili preko povezanih lica i izvlačili novac iz privatizovanih preduzeća, opterećivali njihovu imovinu kreditima i te kredite nisu trošili namenski. Sad su i ta preduzeća ušla u problem", rekao je on.

Kako je ocenio, problem za društvo je to što nema rasta i nema zapošljavanja.

Država će pomoći, kako je najavio, da se poveže radni staž zaposlenima u firmama koje su privatizacijom dobile loše vlasnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

6 h

Podeli: